Bruiloft op landgoed Wickenburgh – trouwfotograaf in Utrecht

Als trouwfotograaf in Utrecht en omstreken gebeurt het niet vaak dat ik op een locatie kom waar ik nog nooit ben geweest. Maar David en Emma kregen het voor elkaar. Ik was er nog niet eerder geweest, maar wat een gave locatie is Landgoed Wickenburgh in ’t Goy! Maar voordat ik daar aankwam, was ik eerst bij de ouders van de bruid thuis om de aankleding een voorbereidingen vast te leggen. De visagiste Marloes was er ook al en wat een topper is dat! Heel behulpzaam, flexibel en meedenkend. Echt een aanrader dus! De moeder van de bruid was er natuurlijk ook bij om te helpen met het aankleden. En kijk maar eens naar de foto’s, zie je de bruid stralen??

Aankleden bruidegom

Wendy bleef bij de bruid en ik ging naar de bruidegom om ook daar de voorbereidingen vast te leggen. Deze bruidegom is maar liefst 1.94. Net zo lang als ikzelf 😀 Zijn vrienden waren aanwezig om hem te helpen met het aankleden. En ja, die stropdas blijft toch altijd een dingetje. Maar uiteindelijk levert dat toch ook altijd hele grappige en oprechte momenten op! En dat is ook zo belangrijk op de ochtend van je bruiloft, de LOL die je samen hebt! Het grappige is dat ik dit bruidspaar ken toen ik als trouwfotograaf in Gent een bruiloft mocht fotograferen. En toen hadden we ook al zoveel plezier!

First look

De eerste keer dat een bruidegom en bruid elkaar zien is natuurlijk heel bijzonder. Het is altijd goed om daar een momentje voor te nemen. Moet je nagaan wat er gebeurde; de bruidegom belde al aan terwijl de bruid nog niet klaar was. En ik stond ook nog binnen. Als trouwfotograaf in Utrecht word ik daar natuurlijk helemaal niet zenuwachtig van. Ik grijp het moment gewoon om er nóg een extra creatieve foto van te maken zodat dit momentje ook in het trouwalbum terecht komt. Zie hem daar staan met zijn boeketje 😉

Bruidsreportage

Voor de fotoshoot gingen we lekker naar buiten naar park Amelisweerd. Dit bruidspaar had een mooie brug gezien die ze leuk vonden voor op de foto, en dat is natuurlijk helemaal top! Maar er waren nog veel meer mooie plekjes te vinden. Zo was er een prachtig veld vol margrieten. Moet je je eens voorstellen hoe ik daar bij lag. Plat op de grond op mijn buik om die bloemen maar mee te nemen in het plaatje. Ach, alles voor de goede foto 😉 . En toen was daar ook nog die fantastische trap. Daar hebben we niet alleen gewone foto’s gemaakt, maar ook een drone foto. Ik vind het prachtig om zo’n locatie dan van een ander perspectief te zien. Toen we terug kwamen op de locatie, moesten we natuurlijk ook nog mooie foto’s bij de duiventil maken!

Emotionele ceremonie

En daar was dan het moment waar het bruidspaar en de gasten op hadden gewacht. De bruid werd weggegeven door haar vader terwijl haar bruidegom al stond te wachten. En zie je die prachtige gele roos tegen het gebouw? Dit bruidspaar had zelf geloften gesproken. Dat was emotioneel maar er werd ook enorm gelachen. En toen was daar die kus. En moet je bedenken dat het loeiheet was buiten. Het is eigenlijk een wonder dat er niemand een zonnesteek had gekregen, maar er zijn wel wat gasten verbrand die dag 😛

Beer run

Tot slot wil ik je nog graag even een foto laten zien. Om te zorgen dat je creatieve groepsfoto’s krijgt, zoek ik altijd naar leuke opdrachten om mensen spontaan op de foto te krijgen. Het concept? Zet een biertje op de grond, zet er een groep dorstige mannen voor, tel af en GO. Voor echte creatieve groepsfoto’s moet je dus ook bij Serge Smulders zijn 😉 En als klap op de vuurpijl won ik er ook nog een masters award mee!

Lees meer blogs